Oranjevereninging Wilhelmina-Julana

Programma 2023

Activiteiten in aanloop naar Koningsdag

19 t/m 29 april 10:00 - 23:00

Bij de Ridderhal
Image

Koningskermis

Zoals altijd staan op de kermis de traditionele kermisspellen zoals grijpkranen, muntenschuivers, botsauto’s, cakewalk attractie en nog veel meer. Voor de kleintjes is er onder andere eendjes vissen, touwtje trekken, de mini-car Daytona en vele andere spellen die bij de kermis horen. Uiteraard kun je ook weer bij de eet-/snoepkraam terecht voor o.a. suikerspinnen, oliebollen en snoep.
Image

Maak van onze Koningsdag kleurplaat een echt kunstwerk!

Je kunt je kleurplaat op Koningsdag inleveren bij de spelletjeskraam bij winkelcentrum HoogAmbacht of bij de Oranjekraam op de Graaf Willemlaan. De jury kiest uit alle ingeleverde kleurplaten per leeftijdscategorie (4 t/m 6 en 7 t/m 12 jaar) drie winnaars. De zes winnaars krijgen persoonlijk bericht.

1ste prijs: Een spetterend feestje voor je eigen klas met muziek, dans en theater.
2de prijs: Boek "Het geheim van de magische poort"
3de prijs: junior meal bij Verhage (Winkelcentrum Hoog Ambacht)

22 APRIL 2023 14:00 - 17:00

Wielstaete
Image

Seniorendag

Gezellige middag voor de senioren van Hendrik-Ido-Ambacht. Met sportieve activiteiten, Oudhollandse spelen en muzikale begeleiding van troubadour Leo.

Programma Koningsdag 2023

Ochtendprogramma

06:00 - 8:00

Start en finish bij Cascade
Image

Breakfastrun

De BreakfastRun is een gezellig evenement met een parcours dwars door Hendrik-Ido-Ambacht en waarbij je finisht in het hart van het dorp. Je kunt kiezen voor een prestatieloop van 5 of 10 km (de 10 km is een geijkt parcours) of een heerlijke ochtendwandeling van 5 km. Reden genoeg om de (hard)loopschoenen aan te trekken en deel te nemen. Weer of geen weer, wij rekenen op uw komst!

07:05 - 7:06

Diverse kerken
en gemeentehuis
Image

Klokken luiden

We zullen laten weten dat Koningsdag is begonnen! Om deze dag feestelijk te beginnen, luiden we de klokken van onze kerken én het carillon bij het gemeentehuis.

08:00 - 9:00

Xebius zaal in Cascade
Image

Oranje-ontbijt

Royaal en gratis ontbijten in Cascade met dank aan Jumbo Van Daalhuizen en Winkeliersvereniging De Schoof.

09:00 - 10:00

Gemeentehuis
Image

Aubade

Kom zingen voor de Koning samen met kinderkoor De Bubbel. We zingen natuurlijk het lied van de Koningsspelen 2023: ZiggZagg!
Als speciale gast hebben we Anouk van Efferen die het Wilhelmus gaat zingen.
Dit alles onder begeleiding van Showband Jong Holland, die zelf ook spetterend optreden verzorgt!
Neem de hele familie mee en begin de dag met een aubade aan de Koning!

Programma Koningsdag 2023

De Schoof, Juliana- en Wilhelminasingel, Graaf Willemlaan

Oranjepromenade

Gezellig op het plein genieten van een lekker hapje, slenteren langs de kleedjesmarkt en kofferbakverkoop.
Voor de kinderen is er een springkussen, fietsparcours en een stormbaan.
De hele dag door is er een demonstratie van modelbouwboten waarmee je zelf ook mag varen.

10:00 - 15:00

Parkeerterrein
WC De Schoof
Image

Kinderkleedjesmarkt

Traditiegetrouw wordt een deel van de parkeerplaats bij De Schoof op Koningsdag overgenomen door de jongere generaties. Vanaf ’s ochtends liggen de kleedjes vol met spulletjes die het hele jaar verzameld zijn op zolder en vertonen kids hun muzikale talenten als echte straatartiesten.

Je kunt meedoen tot en met 12 jaar en het is gratis voor leden, anders betaal je € 12,50. Je kunt vooraf inschrijven bij Groots & Kleintje voor een plekje bij De Schoof. (contant betalen) Lid worden ? klik hier

10:00 - 15:00

Parkeerterrein
WC De Schoof

Image

Kofferbakverkoop

Ben je te oud voor de kinderkleedjesmarkt, maar heb je wel een zolder vol met interessante spullen? Doe dan mee met de kofferbakverkoop! Stop zoveel mogelijk in de auto en kom bij ons op het parkeerterrein staan. Neem een klaptafel of een kleed mee en het winkeltje spelen kan beginnen!
Graag van te voren aanmelden bij Groots & Kleintje. Voor leden gratis, niet-leden betalen €12,50. (contant betalen)  Lid worden? klik hier

10:00 - 16:00

Parkeerterrein
WC De Schoof
Image

Modelboten

De hele dag door is er een demonstratie van modelbouwboten waarmee je zelf ook mag varen.

Zoals altijd staan op de kermis de traditionele kermisspellen zoals de grijpkranen, muntenschuivers en schiettent. Voor de kleintjes is er onder andere eendjes vissen en touwtje trekken en de vele andere spellen die bij de kermis horen. Nieuw dit jaar: pink date, waar super grote knuffels te winnen zijn. Uiteraard kun je ook weer bij de eten/snoepkramen terecht met o.a. suikerspin, oliebollen en snoep.

Lees meer via: https://barendrechtnu.nl/nieuws/aankondigingen/37236/openingstijden-kermis-barendrecht-2022

10:00 - 16:00

Parkeerterrein
WC De Schoof
Image

Kinderattracties

Voor de kinderen staan er verschillende attracties opgesteld! Zo kan je lekker springen op het springkussen, klimmen in de klimtoren, over een stormbaan of fietsen op het fietsparcours.

10:00 - 16:00

Parkeerterrein
WC De Schoof
Image

Linedance

Kom line dancen op lekkere countrymuziek op de speciaal daarvoor aangelegde dansvloer op het parkeerterrein achter De Schoof!
De live muziek wordt verzorgd door ‘The Country Club’ en zal worden afgewisseld met de plaatjes van DJ Dan.

10:00 - 17:00

Wilhelmina- en
Juliana singel
Image

Oranje-Braderie

Lekker flaneren en je vrienden van vroeger en nu weer eens tegenkomen of die vergeten liefde? Ga jij op zoek naar die nieuwe tas of een horloge? En lekker poffertjes of patat eten of een haring happen? Het kan allemaal op de Oranjebraderie!

10:00 - 17:00

Kop van de Juliana- en Wilhelminasingel

Image

Oranjekraam

Nog geen lid? Meld je dan aan bij de Oranjekraam, je krijgt dan gelijk een Oranje versierdoos cadeau! Bij de kraam kun je ook terecht voor leuke oranjespulletjes om Koningsdag nog gezelliger te maken. En natuurlijk niet te vergeten voor de kleintjes onder ons ligt er een gratis lampion klaar voor de lampionnenoptocht.

13:00 - 15:00

Graaf Willemlaan

Image

Vrachtwagen trekken

Dit jaar gaan we weer vrachtwagentrekken. De vrachtwagen heeft een gewicht van ca. 18.000 kg! Er zijn leuke prijzen te winnen voor diegene die de afstand binnen een bepaalde tijd aflegt. Laat jij je krachten zien op Koningsdag?

Je kan je ter plekke aanmelden

13:00 - 15:00

Graaf Willemlaan

Image

Spijkerbroekhangen

Spijkerbroekhangen is niet weg te denken. Dus ook dit jaar kun je weer lekker aan de broekspijpen hangen en kijken hoe lang je het deze keer volhoudt… En natuurlijk zijn er weer leuke prijzen te winnen!

Je kan je ter plekke aanmelden

13:30 - 15:30

kop Julianasingel
nabij de Oranjekraam

Image

Sjoelen

Sjoelen is een van de bekendste Oudhollandse spelletjes. Bij het sjoelen laat je de sjoel-stenen over het speelbord schuiven en probeer je ze in de gaten te mikken. Op Koningsdag kun je dit spel uitvergroot spelen bij de XXL sjoelbak!

Je kan je ter plekke aanmelden

14:00 - 15:00

Graaf Willemlaan
Image

Celebration

Zowel de muzikanten van de drumfanfare als de dames van de twirl van muziekvereniging Celebration uit Zwijndrecht geven een optreden tijdens Koningsdag. Zij zullen muziek spelen van ABBA en Queen. Maar ook het bekende Sweet Caroline zal voorbij komen. De verschillende bekende nummers zullen afgewisseld worden met enkele tamboersmarsen. De dames van de twirl groep zullen op muziek verschillende shows laten zien.

Programma

Winkelcentrum HoogAmbacht

10:00 - 15:00

Winkelcentrum HoogAmbacht

Image

Kleedjesmarkt

Ook op HoogAmbacht wordt inmiddels traditiegetrouw een deel van de stoep bij het winkelcentrum op Koningsdag overgenomen door de jongere generaties. Vanaf ’s ochtends liggen de kleedjes vol met spulletjes die het hele jaar verzameld zijn op zolder en vertonen kids hun muzikale talenten als echte straatartiesten. Je kunt meedoen tot en met 12 jaar en het is gratis voor leden, anders betaal je € 12,50. Lid worden?  Klik hier

Je kunt vooraf inschrijven bij restaurant Verhage voor een plekje bij winkelcentrum HoogAmbacht.

10:00 - 15:00

Winkelcentrum HoogAmbacht

Image

Kofferbakverkoop

Ben je te oud voor de kinderkleedjesmarkt, maar heb je wel een zolder vol met interessante spullen? Doe dan mee met de kofferbakverkoop. Stop zoveel mogelijk in de auto en kom bij ons in het verlengde van het winkelcentrum voor Sophiastaete / Kinderopvang staan. Neem een klaptafel of een kleed mee en het winkeltje spelen kan beginnen! Graag van te voren aanmelden bij restaurant Verhage.
Voor leden gratis, niet-leden betalen €12,50. Lid worden? Klik hier

10:00 - 15:00

Winkelcentrum HoogAmbacht

Image

Kinder attracties

Voor de kinderen staan er verschillende attracties opgesteld. Zo kan je lekker springen op het piratenschip-springkussen, kruipen door de stal van de unicorn of rennen over de zeewereld-stormbaan!

10:00 - 15:00

Winkelcentrum HoogAmbacht

Image

Kinderspelen

Op de Sophiapromenade kun je ook leuke spelletjes doen zoals appelboom gooien, trol werpen, stokken vangen, kikker of cactusringen werpen en er is een haakse sjoelbak.

10:30 & 12:00

Podium Winkelcentrum HoogAmbacht

Image

Shantykoor De Brulboei

Shantykoor De Brulboei bestaat uit enthousiaste mannen en vrouwen uit de Drechtsteden die dol zijn op zingen. Zij worden daarbij geleid door geroutineerde accordeonisten en een “tamboer” met grote en kleine trom en …. niet te vergeten de scheepsbel. Het koor wordt geleid door dirigent Roel Prins.

11:00 - 14:00

Podium Winkelcentrum HoogAmbacht

Image

Ambachts Got Talent

Op Koningsdag gaat de Oranjevereniging samen met Just Dymph op zoek naar verborgen talent in Hendrik-Ido-Ambacht. Ben jij tussen de 6 en 16 jaar oud en heb je een talent dat je graag aan iedereen zou willen laten zien? Geef je dan op! Jouw talent kan en mag van alles zijn: zingen, dansen, muziek maken, maar ook talenten waar je minder snel aan denkt, zoals goochelen, poëzie of beeldende kunst.

14:00 - 15:00

Podium Winkelcentrum HoogAmbacht

Image

Kinderdisco

We organiseren een gezellige kinderdisco voor de jongsten onder ons. Kom lekker dansen, verkleed als je favoriete sprookjesfiguur! Aan het einde gaan we in optocht naar het podium van The Van Spronsen Music House in The Orange Garden.

Sophiapark

Orange Garden

Het Sophiapark wordt op Koningsdag omgedoopt tot Orange Garden met een podium waar diverse artiesten zullen optreden.
De presentatie is in handen van Bram de Waard, presentator van ATOS RTV. De optredens zullen ook live worden uitgezonden op ATOS Radio.

15:00 - 20:30

Orange Garden
Image

Diverse food trucks

Voor het verzorgen van de innerlijke mens staan er foodtrucks in Orange Garden opgesteld. Zo kan je bij de frietambulance ‘Roffadan’ een lekker frietje halen en bij de ‘Happy Wagon’ kun je terecht voor wafels of lolly’s.

The Van Spronsen Music House in

Orange Garden

PROGRAMMA

14:30 - 15:00

Image

The Local Guitar Friends

The Local Guitar Friends is een vriendengroep bestaande uit Frans Cöllen, Nico Kars, Gerard Plaisier, John Duyf, Bram van der Graaf en Jos de Vos en zijn op een na allemaal Ambachters. Hun repertoire is hoofdzakelijk muziek uit de jaren 60, 70 en 80, zoals de nummers van C.C.R, Golden Earring, The Eagles, Joe Cocker enz. Soms wordt ook een uitstapje gemaakt naar bekende Nederlandse nummers.

15:00 - 15:30

Image

DJ Tim

15:30 - 16:00

Image

The Local Guitar Friends

The Local Guitar Friends keren met andere nummers terug voor een tweede optreden.

16:00 - 16:30

Image

Re-Flax

Re-Flax behoeft eigenlijk geen introductie. Maar voor wie nog nooit van Re-Flax heeft gehoord: Vocal Popgroup Re-flax is één van de beste koren van Nederland. Het is een 7-stemmig popkoor uit Hendrik-Ido-Ambacht, dat bestaat uit ca. 80 enthousiaste zangers en zangeressen. De beleving is een belangrijk onderdeel van wat zij doen. Ze beleven wat ze zingen en nemen het publiek hierin mee. Kom kijken en ervaar het zelf!

16:30 - 17:00

Image

DJ Tim

17:00 - 17:30

Image

Re-Flax

Re-Flax komt terug voor het tweede deel van hun optreden.

17:30 - 18:15

Image

Estee Moïse

18:15 - 19:30

Image

Sonny Burnett

19:30 - 20:30

Image

DJ Peter

Avond Programma

Sportpark Schildman

ca. 19:15

Sportpark Schildman.
Voetbalvereniging IFC.
Image

Touwtrekken

Voorafgaand aan de taptoe is er de traditionele touwtrekwedstrijd tussen het bestuur van de Oranjevereniging en het gemeentebestuur van Hendrik-Ido-Ambacht. Deze editie zal een bijzondere zijn: het is namelijk de laatste keer dat burgemeester Jan Heijkoop als aanvoerder van het gemeenteteam zal meedoen. Kom hem voor de laatste keer flink aanmoedigen!!

19:30 - 20:45

Terrein voetbalvereniging IFC.
Image

Taptoe

Afgelopen jaar werd ’Show- and Marchingband Excelsior’ uit Renkum wereldkampioen op het World Champion 1st Division Show. Dit jaar hebben wij hen naar Hendrik-Ido-Ambacht kunnen halen! Naast Excelsior zullen ook de ‘Show- & Marchingband St. Sebastianus’ en ‘Jong Sebastianus’ uit Gendt optreden.

Toegang: Leden gratis - Niet leden € 2,00, kinderen tot 8 jaar gratis

20:45 - 21:30

Start bij IFC
Image

Lampionnenoptocht

Na de taptoe volgt er een lampionnenoptocht voor de kinderen met hun ouders.
Kinderen kunnen overdag aan de kraam van de Oranjevereniging gratis een lampion op halen!

21:30 - 22:30

Velden 3&4 ASWH deels IFC
Image

Vuurwerk show

Als afsluiting van de Koningsdag is er een spectaculaire vuurwerkshow. 

* Of dit door kan gaan, hangt af van de weersomstandigheden.