Nieuws

Koningsdag 2024

De weersvoorspelling vooraf spande erom: zou het de hele dag droog blijven? Helaas is dat niet gelukt, maar ondanks wat regenbuien was het een mooie dag!


In de ochtend was het ideaal weer voor de Van Spronsen Breakfast Run. Maar liefst 450 renners hadden zich aangemeld om in de vroegte te starten aan 5 of 10 km hardlopen of om de Breakfast Walk te lopen. Vanwege de goede weersomstandigheden werd er zelfs een parcoursrecord op de 5 km gelopen!
Na het ontbijt in Cascade was het tijd voor de Aubade. Ondanks de regen waren er veel inwoners die op het plein voor het gemeentehuis de Koning hebben toegezongen.
Ook de andere activiteiten rondom De Schoof, de Singels en in de Volgerlanden natuurlijk bij de Sophiapromenade en Orange Garden konden op veel bezoekers rekenen. De dag werd feestelijk afgesloten met de traditionele touwtrekwedstrijd tussen de gemeente en de Oranjevereniging, de taptoe, lampionnenoptocht en het vuurwerk!
Dankzij onze vrijwilligers, sponsoren, leden en vele anderen die een steentje bijdroegen, was het dit jaar weer een mooie Koningsdag. Oranjevereniging ‘Wilhelmina-Juliana’ bedankt alle betrokkenen heel hartelijk voor hun inzet en bijdrage!

 

Eyup Karso Voorzitter Oranjevereniging Wilhelmina-Juliana:

Koningsdag 2024 zal herinnerd worden als een bruisend feest van saamhorigheid en vreugde. Ons mooie dorp kwam tot leven met straten en pleinen vervuld van energie en enthousiasme.
Als voorzitter van de Oranjevereniging ben ik diep dankbaar voor het toegewijde werk van ons bestuur, onze vrijwilligers en de onschatbare steun van onze dorpsgenoten.
Het was ook een opmerkelijk moment toen burgemeester Patrick van der Giessen ons prees voor de levendige festiviteiten en prettige sfeer als een ware weerspiegeling van onze gemeenschap. Naast de warme reacties van de inwoners, is deze erkenning een waardevol teken van waardering voor ons allen.
Hartelijk dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze schitterende Koningsdag!


 

Hieronder een foto impressie van de dag